Кажете ми как изглеждате, за да ви кажа какво коригиращо бельо да си закупите

Това не е тайна, че женското тяло има три  най-съблазнителните части,  които най-много  привличат внимание:  бюст, талия и бедра.  Типът на фигурата се  определя от пропорциите на  тези части на тялото. Но дори и да се определи типа на фигурата, винаги  е необходимо да се имат впредвид и индивидуалните особености на всяка жена. Разбира се, важно е какви са желанията  на самата дама, какво тя сама иска да подчертае или да скрие от  фигурата си. 

Например, при типа на фигурата  ”Пясъчен часовник” (рамене и бедра са приблизително  пропорционални, а талия е тънка) една жена може да има по-пищен бюст или, обратно,  по - скромни форми. Общите препоръки за притежаващите  такъв тип фигурата са следните: да се подчертае и да се удължи линията на талиятата, да се оформят и да се повдигнат задните части. Корсетът ще е идеално коригиращо средство за такъв тип на фигурата.  Като препоръки при избора на коригиращ сутиен  ще са различни в зависимост  от размера на бюста. За дамите с по-пищни форми ще е за предпочитане по-закрит модел на сутиен, плътно прилягащ към тялото, но без да стяга гърдите,  който максимално добре да поддържа отдолу и да предпазва бюста от увисването. А за дамите с по-скромни форми, идеална работа ще свърши сутиенът с подплънки и с „push up” ефект.

 

За типа фигура “Триъгълник” или “Круша” също се препоръчва основен акцент да се фокусира върху  гърдите – ако бюста визуално стане  по- пищен и повдигнат, това ще отклони  вниманието от  долната по-обемна  част. Предпочитането е за  сутиените с „push up” ефект   и комбинирано боди с панталонки -„комбидрес” .

За дамите с   по-закръглени  форми  тип  „Кръг” или “Ябълка” се препоръчва  корсет – потник, който освен стройняващ и вталяващ си ефект  действа и като допълнителната опора за  гърба, защото  натоварването върху него е  доста  голямо заради пищните форми на гърдите и корема. Много е важно да се носят  също така коригиращи шорти  и клинове с висока талия за да се оформи областта на бедрата и корема.

За притежаващите ярко изразена  фигура тип “Мъжка фигура” (тесни бедра  и широки рамене) се препоръчва „push up” сутиен с подплънки  - за да се прехвърли акцентът   от раменете  към съблазнителните гърди, като презрамките  на сутиена могат да бъдат хванати  на гърба  кръстосано («X»). По този начин също  визуално се постига ефект на по-пищен бюст и  по-тесни  рамене.  Препоръчително е за по-женствена фигура да се носят  коригиращи бикини или шорти с висока линия на талия, които да повдигнат  задните части  и да подчертаят нежните извивки на талията, като за тази цел и корсет ще свърши чудесна работа.

Важно е да се помни, че нашето тяло – е като скъпоценен камък, при правилната “обработка” с помощта на коригиращото бельо то ще заблести като истински диамант. Никой няма да знае, че сте със специалното „умно” бельо, а ще обърнат внимание на вашата великолепна фигура.

НАШИТЕ ТОП-МОДЕЛИ