Състав на коригиращо бельо

Съвременното коригиращо бельо е най-бързият  и безопасен метод  да се избавиш от излишните сантиметри, а  понякога и килограми. Поради това,  изискванията към него са много по-високи, отколкото към всеки друг тип бельо. Материята  трябва  да се усеща от тялото като “втора кожа”, хубаво да пропуска въздух и влага. В допълнение, структурата на материята  трябва да  създава масажен ефект, за подобряване на  кръвообращението в “проблемните” зони. Благодарение на този ефект се подобрява  състоянието на кожата, нормализира  се микро-циркулацията и циркулацията на лимфата, което способства  за разграждане на мазнините. Материали  за изготвяне  на коригиращо  бельо обикновено са :

Ликра (Lycra) — високо еластично синтетично влакно, разработено от компания  DuPont. Винаги се използва в комбинация с други влакна – естествени и изкуствени.  Ликрата придава на  изделието специално  качество  -  да осигурява  свобода на движението,   запазвайки  формата си, а също така предотвратява  набръчкването на материята по време на носенето.

Найлон (Nylon) – много устойчив  на износване и изтриване материал,  има  добри механични свойства,  дори и при високи температури. Често се използва в комбинация с ликра.

Спандекс ( Spandex) - специални  синтетични  влакна, спомагат  за  коригиране на  проблемните области, при това, позволява нормално да циркулира кръвта.  Облекло, направено  от такъв  материал, позволява  на кожата да диша. И освен това,  се получава ефект микро-масаж на кожата.

Латекс  (Latex) – естествен  материал  на каучукова основа, който  широко се използва в медицината, не предизвиква алергични реакции (дори и в случай на много чувствителна кожа), създава сауна ефект, благодарение на което твърдата  мазнина се омекотява, кожата се подравнява, подобрява се кръвообращението и лимфния поток.  А постоянния микро-масаж, създаден от релефния латексен  слой, осигурява извличането на излишната мазнина, токсините и  продукти на разпадане на гранулите на  целулита. Естествения латекс има пореста структура, което позволява на кожата свободно да диша.

Еластан ( Elastane) –  е синтетично полируетаново влакно, по-свойства наподобява  каучуков ластик. Осигурява  отлично прилепване към тялото,  лекота и удобство при носене, възпрепятства   набръчкването на материята. Облеклото, направено от материята, съдържаща еластанови влакна, не сковава движенията и подчертава достойнствата на фигурата.  В допълнение, изделията,  които съдържат в състава си  еластан, запазват  формата си,  в периода на продължително носене, въпреки многократните изпирания. Също така еластана придава на бельото уникални стягащи свойства, правящи го идеален за използване при производството на коригиращо бельо.

 

 Памук ( Cotton) – естествен материал, притежава много мека структура и моментално абсорбира влагата от тялото. Тези свойства са важни  не само през  лятото, но и през зимата, тъй като всяко памучено бельо, облечено под горната дреха, не е само приятно  на допир, но и прекрасно топли тялото.

Производителите много внимателно избират материали за производството на коригиращо бельо и го създават използвайки  нанотехнологии и последните научни разработки и открития, което спомага да се създаде бельо с изключителни компресионни свойства и, в същото време, то да е комфортно и безопасно за употреба.  Благодарение на всичко това, коригиращото бельо се явява като незаменимо в гардероба на всяка съвременна жена,  която  желае винаги  да изглежда елегантна, стройна,  красива и стилна .