Степен на корекция на коригиращото бельо

При избора на коригиращо бельо  винаги трябва да се има предвид, че съществува три   степени  на корекция/ стягане. За да  изберете подходящо имено за вас бельо, трябва да се отчита какво е предназначението и какъв ефект може да се постигне, използвайки изделията с една или друга степента на компресията:
Бельото със слаба степен на корекцията – няма да преобрази радикално  тялото ви, но ще се справи добре с  изглаждането  на изпъкналостите и гънките по тялото, а също така ще помогне с прикриването на незначителни несъвершенства по тялото. Такова бельо смело могат да използват дори имащи безупречни фигури дами, желаещи само да прикрият 2-3 излишни сантиметра от талията или бедрата си. Най-голям плюс на бельото с лека степен на стягане е, че то може да се носи постояно без да предизвиква дори минимален дискомфорт при носенето. Обикновено се изработва от плътна но добре дишаща материя с лек масажиращ ефект който спомага за решаване проблем с целулита.  Към такова бельо се отнасят коригиращи гащички и клинове.

Моделиращо бельо, предназначено за средна степен на корекцията, се изработва с по-стягаща конструкцията, която включва използване на материали с различна плътност. Тази конструкция позволява да се оказва стягащ ефект само в определени, проблемни зони на тялото.

При някои особено проблемни случаи се налага да се използва бельото със силната степен на корекцията. Конструкцията на такъв тип бельо включва наличието на подсилени  детайли, които стягат фигурата в проблемните зони и подобряват стойката. Предназначено е за дамите с по-сериозни насъвершенствата по тялото.

Съвременото стягащо бельо дава уникална възможност моментално да се коригират нехаресваните  форми на тялото, прикривайки както незначителните несъвершенства, така и коригирайки зоните по тяло с  по-силно изразени проблеми. Точно за това моделиращо бельо може да бъде според нуждите ви със слаба, средна и силна степените на корекцията, позволявайки ви да имате по-хармонична фигура, да обличате смело всеки тоалет, който харесвате и да се чувствате в него сигурно и комфортно.